Превод на текста New findings in the chemical world
..
Нови открития в химия
.
Ето два нови елемента от Периодичната таблица.

Елемент: Жена

Символ: Wo

Атомно тегло: 135 фунта (повече или по-малко)

Физични свойства: Обичновено кръгъл по форма. Кипи за нищо и може да замръзне кога да е. Топи се (омеква), когато се третира подходящо. Много горчив, когато не се използва правилно.

Химични свойства: Много активен. Силно нестабилен. Има голям афинитет към злато, сребро, платина и скъпоценни камъни. Избухлив, когато е оставен сам. Може да абсорбира голямо количество от екзотични храни. Става зелен, когато се постави до по-добър представител от нейния вид. Остарява бързо.

Използване: Силно декоративен. Много добър катализатор при разсейване на богатство. Може би най-мощният доходоредуциращ агент някога известен.

Внимание:Високо експлозивен ако е в неопитни ръце.



Елемент: MAN

Символ: XY

Атомно тегло: 180 фунта (+/- 100)

Физични свойства:  Твърд при стайна температура, но губи форма. Доста плътен (глупав) и понякога люспест. Трудно се намират чисти (истински) проби от него. В следствие на ръжда, остаряващите проби от него не се елекризират като младите проби.

Химични свойства: Силна тенденция да се свързва с елемента Wo при всеки удобен случай. Също така, свързва се със себеподобни. Става експлозивен, ако се смеси с елемента Kd (Kid - дете) за по-дълъг период от време. Доста основен (елементарен). Неутрализира се при насищане с алкохол.

Използване: Никакво използване, освен за производство на метан. Добрите образци от елемента могат да произвеждат големи количества (метан) по команда.

Внимание: В отсъствие на Wo елемента XY бързо се разлага и започва да мирише.
 

Забележка: В оригиналния английски текст има изобилие от изрази, които са игра на думи - значението на част от тези изрази е дадено в скоби при този превод.

Автор: Неизвестен. Този текст се разпространява по и-мейла и форумите в Интернет.

Превод: Георги Бърбориев

[ това е материал от брой 15 на списание "Коснос" www.kosnos.com]