ИНФОРМАЦИЯ

Няколко събития в Националния музей „Земята и хората" (http://earthandman.org/), които биха представлявали интерес за обществеността

Програма за месец април

Пролетна изложба – базар на минерали и скъпоценни камъни

От 1 до 6 април в Националният музей “Земята и хората” ще се проведе традиционната Пролетна изложба - базар на минерали и скъпоценни камъни. В нея ще вземат участие над 30 фирми, колекционери на минерали от България, както и гости от Армения и Украйна.

За абитуриентите и за ценителите на скъпоценни камъни ще се предлагат фасетирани рубини от Бирма, прекрасни изумруди от Колумбия, топази аквамарини, турмалини във всички разцветки както и изделия от тях на достъпни цени.и др. Освен тях ще бъдат предложени и обработени цитрини, опушен кварц, аметисти, мориони, гранати и други полускъпоценни камъни. Всички скъпоценни камъни са естествени. Ще предлагат авторски бижута със скъпоценни камъни.Ще може да се прави консултация със специалисти от музея.

Колекционерите на минерали освен богатото разнообразие от български минерали ще могат да видят и да си купят и минерали от чужди находища.

Ще могат да бъдат видяни богати колекции от ахати, с поразителен рисунък в естествен и обработен вид. Участниците от от Армения предлагат изделия от обсидиан, с много високо качество. Вход за посетители – свободен !

За повече информация Диана Малеева – уредник, организатор на изложбата – тел. 8656639.
 

ИЗЛОЖБА ТЕКСТИЛ
2 АПРИЛ 2008 ГОДИНА 18:00 ЧАСА

Изложението включва: декоративен текстил; рисувана коприна; филц; текстилна пластика; стенни килими; батик.

ОРГАНИЗАТОР СТОЛИЧНО ЧИТАЛИЩЕ”ИСКРА” -РАЙОН”КРАСНА ПОЛЯНА”, Ж.К.”Западен парк”, бл.60 тел: 821 58 92
 

Информация е предоставена от Националния музей „Земята и хората"

[ това е материал от брой 18 на списание "Коснос" www.kosnos.com ]