Един хотел на Слънчев бряг

(снимки, впечатления, снимки …)

Септември 2006 г. Ако човек не е посещавал комплекс “Слънчев бряг” от 2000 г. като мен, няма да познае главната улица там. Няма я алеята, по която вечер се разхождаха влюбените двойки. Има магазини, хотели, магазини. Замразено през лятото строителство и много нови сгради. Една от тези нови сгради е хотел “Диамант”, който е преобразен основно от новия си собственик, пловдивския бизнесмен Ангел Петров.

Хотелът е напълно обновен и достроен, и привлича погледа с изумрудено синия си цвят.


увеличи снимката

Хотелът има обширно фоайе, блестящо от чистота.


увеличи снимката

До фоайето е лоби барът, в който между другото бутилка “Загорка” е 1.50 лв., а обхватът от предлагани напитки е значителен. Там през лятото работят двамата синове на собственика, които иначе са студенти в Пловдив. Тази година бе първата им с пълно работно време, доста тежка за тях, но и много полезна с опита, който натрупват, управлявайки бара. Атмосферата определено не е като в “Бар «Наздраве»”, но момчетата умеят да поддържат разговора с клиентите в стила на баровете по Света, и то на сравнително добър английски.

Гостите на хотела са предимно британци и немци, но се срещат поляци и чехи. Най-колоритни са британците, които говорят техните местни наречия и пият много, много бира. Харесват «Загорката», за която (сигурно от любезност?) разправят, че им напомня някаква си марка британска (английска, уелска или шотландска) бира.

Най-забележителното нещо в хотела е големият плувен басейн. За съжаление водата през септември бе студена, но затова пък чиста. През юли и август тя е била около 26 градуса, но дъждовете и вятърът през ранния септември я бяха охладили.


увеличи снимката

Стаите в хотела са нови, а баните са изработени с вкус. Тяхното оформление значително надминава това на хотелите в Калифорния, които се кичат със същите 4 звезди, а са по-скъпи поне 3-4 пъти.
 
 

 
увеличи снимката
 
увеличи снимката

 

Туристите се набират от туристически агенции в Европа (ето описанието на хотела в една от тях - http://www.holidayhotels.com/ ) и обикновено в цената на стаята влизат закуска, и по желание – вечеря; и двете са от тип «шведска маса». Менюто е богато, и за българина изглежда донякъде ориентирано към британските и немските обичаи в храненето. Но винаги има изобилие от плодове, плодови сокове, кафе и чай, а палачинките са приготвени по българския начин и са вкусни, крехки и топли.


увеличи снимката

Другите услуги и търговски площи, които предлага хотелът са спа, маникюрница, фитнес-център, дискотека-сладкарница, Интернет-център, казино, медицински център, магазин за хранителни стоки.


увеличи снимката

В заключение ще отбележим ненатрапващото се присъствие на изключително вежливия персонал, и най-вече доброто управление от собственика, което се забелязва най-вече в детайлите на безкрайния интериор на хотела. Засега сезонът на хотела е от май до средата на октомври, но се планира неговото удължение. За цените и начина на записване за българските граждани очаквайте допълнителен материал.

Автор: Георги Бърбориев, пътуващ кореспондент на Коснос.

Снимките на хотела и интериора му бяха предоставени от собственика на хотела.

Георги Бърбориев при басейна на хотела. (снимка е направена от ръководителя на Интернет-центъра при хотела)

[ това е материал от брой 1 на списание "Коснос" www.kosnos.com]