Витамини на таблетки с добавки от микроелементи

Много от нас изпитват пролетна умора, която се изразява в отпадналост, раздразнимост, безсъние, слаба съсредоточимост. Какъв е лекът за тази умора? Плодове на закуска и обилна салата на вечеря! Това е гарантираната рецепта за здраве на автора на този материал. И това съчетано с по-умерена работа, абстрахиране от проблемите ни и разходки на слънце и чист въздух. А, ако не можем да изпълним всички тези изисквания, и например, сме работохолици и/или пушим? Отговорът тогава е взимането мултивитамини!! Но какви точно?


увеличи снимката

Фигура 1. Витамините "Мултитабс". В Пловдив в някои аптеки те струват само 14.20 лв.

С чиста съвест (виж допълнението накрая на материала), драги читатели, Ви препоръчвам витамините "Multi-tabs", производство на датската фирма Ferrosan A/D, DK-2860, гр. Сьоборг. Авторът на този материал ги приема от 1992 г. и честно казано, ако четете този материал (т.е. ако той е жив) това се дължи на тези витамини. В опаковката има 100 таблетки, приема се по една на ден след основното ядене (обикновено обяда). Може да се прави пауза от по месец, предимно през ранната есен, когато пазарът изобилства от плодове и зеленчуци. Само за месец ще усетите разликата - около Вас ще кихат, кашлят, подсмърчат, а Вие даже и да не се пазите няма да се разболеете от грип. Но, имайте предвид, че закуската с плодове (на гладно) и салатите са основния положителен фактор за Вашето здраве!

Според надписите на опаковката съставът на една таблетка е следният:

! Дозировка: 1 таблетка дневно за деца над 4-годишна възраст и възрастни по време на хранене.

Автор: Пламен Пенчев, Ph.D.
Снимка: Атанас Терзийски
 
Допълнение: Авторът няма никаква връзка с производителите и търговските представители на витамините "Мултитаб". В далечната 1992 г. тези витамини помогнаха на автора да преодолее продължителна пролетна умора, която го мъчеше от години. И тъй като авторът е химик по образование той смята, че съставът на продукта, изписан на опаковката, е балансиран и напълно подходящ за възрастни. За 15 години авторът бе свидетел как негови колеги и роднини заболяват от грип, кашлят и кихат край него, а той не прехваща болестта от тях.

[ това е материал от брой 6 на списание "Коснос" www.kosnos.com]