ДА ДАО – БЪЛГАРСКОТО БОЙНО ИЗКУСТВО

Днес все повече хора водят заседнал начин на живот. Това само по себе си води до различни оплаквания, свързани със здравето. В съвременното общество един от начините да пораздвижим кръвта във вените си е спортът. Веднага обаче възникна въпросът какво да спортуваме.

Тук може би ще успея да ви помогна. Преди няколко години започнах да посещавам тренировки по Да Дао. Това е българско бойно изкуство, стил изчистен от всякакви условности и мистика. Това е една мощна система за самоусъвършенстване.

Да Дао е бойно изкуство, което се причислява към твърдите стилове. Това обаче в никакъв случай не пречи и на жените да тренират. Тренировките в клубовете на Да Дао са подчинени на дисциплина, задълбоченост и индивидуално отношение и внимание към практикуващите. В школите съществуват групи от начинаещи, напреднали и елитни практикуващи. Тренировките протичат под ръководството на висококвалифицирани инструктори.

Като бойна система Да Дао включва в себе си удари с крака в тялото и главата, удари с ръце, хвърляния и борба. Предвиден е и раздел, който включва “улична техника” за самозащита. Изградена е и здрава блокова система. Освен физическата подготовка, Да Дао включва и теоретична такава, а именно терминология, свързана с бойното изкуство, правилата за поведение в него, а и други незатормозяващи неща.

Извън всичко това трябва да споделя, че колективът, изграждащ стила, включително и трениращите, са една страхотна група от хора. А на самите тренировки, освен че ще изваете тялото си, ще станете част от един прекрасен екип.

Много още неща могат да се кажат за Да Дао, но ще е по-добре, ако сами усетите магията на българското бойно изкуство. Всеки, който има желание, може да посети тренировките, провеждащи се в различните зали в Пловдив, София, Кърджали, Ардино и Пещера.

За контакти:

Телефони: (032)435 524; 0898 492 011; 0888 565 853;  www.dadao.org

Автор: Величка Стоева

[ това е материал от брой 7 на списание "Коснос" www.kosnos.com]