ИНФОРМАЦИЯ

Няколко събития в Националния музей „Земята и хората" (http://earthandman.org/), които биха представлявали интерес за обществеността

Програма за месец декември

На 15 декември от 18 часа в Експозиционна зала ще има оперен концерт.

На 16 декември /събота/ от 16 до 18 часа ще има концерт на Читалище „Свети Георги Победоносец”.

От 18 до 23 декември в музея ще се проведе коледен базар на минерали и скъпоценни камъни. Базара ще работи от 10 до 19 часа, като входът е свободен.
 

На 12 декември 2007 г. от 19 часа в Националния музей „Земята и хората” ще бъде изнесен фолклорен концерт на формация „Чемерика” . Програмата ще бъде съставена от акапелни български фолклорни песни.През 2002 г. формация „Чемерика” завоюва сребърен медал на ІХ международен хоров конкурс „Орландо ди ласо” в гр.Камерино , Италия с най-висок коефициент /86.3 т. от сребърните медалисти/.През 2003 г. групата е удостоена със званието „Представителен ансамбъл” на националната секция на Националната секция на ЦИОФФ /Международна организация на фолклорните фестивали и традиционните изкуства/.Групата реализира записи в Българската национална телевизия и през 2004 г. издава първия си компакт диск. През лятото на 2004 г. формация „Чемерика” участва с голям успех във фестивалните градове Монтоар и Фелетен, Франция. Френската публика приема сърдечно и топло изкуството на групата. „Чемерика има множество самостостоятелни концерти с репертоар, съставен изцяло от акапелни изпълнения, колоритни сола и изпълнения на камерните формации на групата.

От началото на 2005 г. формация „Чемерика” има нов художествен ръководител и диригент – г-жа Дарена Попова, с богат опит и множество успешни международни изяви и награди.

Заповядайте на 12.12.07 г. в Националния музей „Земята и хората” и се насладете на красивата българска народна песен!

Информация е предоставена от Националния музей „Земята и хората"

[това е материал от брой 14 на списание "Коснос" www.kosnos.com]