Инсбрук в снимки

(виж още снимки от списанието)


[увеличи снимката]

.
Инсбрук, град в Австрия, е наричан столицата на Алпите. Уникалното му разположение, развита инфраструктура и богата традиоционна тиролска култура допринасят градът да бъде два пъти домакин на Зимните Олимпийски игри – през 1964 и през 1976. Днес жителите му броят дните и часовете до провеждането на футболните срещи от Европейското първенството на UEFA 2008 между Испания и Русия  (на 10.06.2008, 18:00 h), Швеция и Испания (на 14.06.2008, 18:00 h) и Русия и Швеция  (на 18.06.2008, 20:45 h).

Една от най-известните забележителности, предаваща на стария град уникалната атмосфера между два стила готика и барок е Златния покрив. Построен от Фридрих IV в раните години на 15 век като резиденция за тогавашните тиролски владетели, покрива и до днес е покрит със 2 738 позлатно подплатени каменни плочки. От 2003 година в сградата е офиса на провеждане на международни срещи на 8-те алпийски страни относно развитието на Алпите.

Имперския дворец (Kaiserliche Hofburg) е друга известна забележителност построен през 1460 г. и престрояван в бароков стил с детайли от рококо между 1754 и 1773 г.

Емблематично Исбрук е известен още като града на световните конгреси и изложения. През април 2008 Инсбрук, в Световния Конгресен Център се проведе международна конференция относно проблемите със замърсяването на околната среда и глобалното затопляне на климата, в която участваха над 350 души от цял свят.
 
 


[увеличи снимката]
Сграда с националния флаг по капаците на прозорците
...
[увеличи снимката]
Стария град

[увеличи снимката]
Пешеходната зона в стария град

[увеличи снимката]
Златният покрив
(Goldenes Dachl)

[увеличи снимката]
Улица "Мария Тереза"
(Maria-Theresien-Strasse)

[увеличи снимката]
Дворцовата църква
The Hofkirche in Innsbruck 

[увеличи снимката]

[увеличи снимката]
Мъгла по върховете

[увеличи снимката]
 Сняг по върхвоте край Инсбрук 

[увеличи снимката]
Д-р Йолина Хубенова с нейната награда 
   
   
.
Снимки и текст: д-р Йолина Хубенова

[ това е снимков материал от брой 20 от юни 2008 г. на списание "Коснос" www.kosnos.com ]