Списание “Коснос” навърши един месец

 

 

За този месец списанието бе посетено от около 300 потребителя в Интернет. Интернет адресът на списанието бе въведен от нас в справочника на gbg.bg (Гювеча) и рекламиран в два форума по Интернет и сред колеги химици от Пловдивския университет. Същевременно, за наша приятна изненада, редакторите на престижния Специализиран портал “ЛИТЕРАТУРНА МРЕЖА” въведоха адреса на “Коснос” в техния справочник за списания. Но най-радостно събитие е появата на линк към нашето списание в прекрасно оформената Интернет страница на Старопрестолна гимназия по икономика, Велико Търново. Да, младежи, това списание е за Вас! За този период се получи и едно писмо от ученик от Пловдивската Математическа гимназия, което коректно оспорва факт от статия в списанието.

 

Но за съжаление ще отбележа ниската активност на колегите ни от Химическия факултет на Пловдивския университет, въпреки постоянното “побутване” да публикуват техни оригинални популярни статии: изглежда университетските преподаватели нямат време да пишат, и то особенно ако написаното не се отчита като вид научна публикация.

 

Студентите от Пловдивския университет също не проявиха голяма инициатива – само една студентка се включи с много сериозен и задълбочен материал на тема Право, морал и нравственост.

 

Като начало е повече от скромно, но да се надяваме, че със старание и прилежност ще постигнем повече!

 

Пламен Пенчев

[ това е материал от брой 2 на списание "Коснос" www.kosnos.com]